Plantes energètiques pioneres a Andalusia

El passat mes de març, alguns representants del CMES, Carles Riba Romeva, Ramon Sans Rovira i Josep Puig Boix, es van desplaçar fins a Andalusia amb motiu de la celebració de la taula rodona “La transició energètica del segle XXI”, en la qual col · laboraven també Elisa Pulla Escobar i Ana Moreno Pacheco, actuals membres del CMES.
Arran de la visita, vam recórrer alguns punts d’interès energètic de la geografia andalusa, de manera que poguéssim veure de primera mà les tecnologies actuals d’aprofitament del potencial d’Energies Renovables que posseeix la regió.

La primera parada de turisme energètic va ser la Plataforma Solúcar, situada a l’entorn de Sanlúcar la Major, Sevilla. La Plataforma Solucar és la plataforma solar d’Europa, a través de la qual, Abengoa Solar opera comercialment 183 MW d’energia produïda per tecnologia solar tèrmica de concentració.

P1080882

Actualment la plataforma produeix anualment energia equivalent a 94.000 llars, i evita l’emissió de més de 114.000 tones anuals de CO2. El projecte ocupa una extensió superior a les 1.000 hectàrees i des del començament del mateix, està potenciant el desenvolupament de la indústria local, d’empreses de servei i ha suposat un impuls de la inversió tecnològica de la comarca així com el naixement del turisme científic.

P1080913

Després de conèixer les instal · lacions de Solúcar, vam posar rumb a un dels majors referents en energia eòlica, el Parc Eòlic de Tarifa, situat al terme provincial de Cadis. Actualment, Cadis compta amb un total de 70 parcs eòlics i 1.309,70 MW de potència instal · lada, evitant l’emissió a l’atmosfera de gairebé un milió de tones de CO2.

P1090007

Aquest turisme energètic ha estat clau per demostrar, que les energies renovables són una alternativa clara de cara a afrontar el repte energètic, si sabem com aprofitar-les. Andalusia compta amb un gran potencial per al desenvolupament d’aquestes energies, sobretot de l’energia solar i de l’eòlica.
Això ens ha inundat d’una confiança plena que les energies renovables a Espanya, no només són el futur, sinó que ja comencen a ser un present molt prometedor.

Ana Moreno

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *