Adhesió de l’Associació CMES al “Pacte per a la Indústria a Catalunya”

El passat dilluns 3 de desembre, l’Associació CMES, va assistir a l’acte de presentació de l’anomenat “Pacte per a la Indústria a Catalunya” promogut per diverses entitats de l’àmbit acadèmic, de col·legis professionals, de sindicats i organitzacions empresarials, i d’altres associacions de la societat civil.

L’objectiu del pacte és impulsar l’economia productiva catalana per fer  front a la crisi.

El pacte vol potenciar la identitat catalana per sortir de la crisi apostant per una indústria forta, basada en la qualitat del procés productiu i amb un factor d’identitat en competitivitat industrial, i injecció de l’activitat exportadora. L’acord aposta per una millora permanent d’objectius de cohesió social, millora d’ocupació i de qualitat, capaç de reactivar la innovació i propiciant ajuts a la universitat. També estableix que els objectius marcats s’han de desenvolupar en un entorn respectuós amb el medi ambient apostant per l’eficiència i estalvi energètics i invertint en energies renovables.

La redacció d’aquest document ha comptat amb la participació de les següents entitats i organitzacions: UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Col·legi d’economistes de Catalunya, Col·legi d’enginyers de Catalunya, PIMEC, FOMENT, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, CONFAV, Institut d’Estudis.

El pacte recull el principi que «la indústria moderna, preparada, innovadora, respectuosa i compromesa amb l’eficiència, l’excel·lència, la qualitat del treball, i amb la societat en tots els àmbits, sostenible des d’un punt de vista econòmic, mediambiental i social, i amb el més elevat nivell de cohesió entre els agents implicats, és la via més factible per revertir la situació de destrucció d’ocupació i de disminució de l’activitat econòmica».

D’esquerra a dreta:

Sr. Joan Vallvé Ribera, degà del col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya,

Sr. J.C. Gallego i Herrera , secretari general de CCOO de Catalunya,

Sr. D. Ramírez Sarrió, rector de la Universitat de Barcelona,

Sr. J.M. Àlvarez Suàrez, secretari general D’UGT de Catalunya,

Sr. J. Trullén i Thomas,  Director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

Pacte per a la indústria a Catalunya. Cliqueu aquí

Acte de presentació del Pacte en defensa de la Indústria a Catalunya

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *