Debat sobre l’origen abiòtic del petroli, promogut per Teresa Forcades, amb Ponència del Dr. Mariano Marzo, Catedràtic d’Estratigrafia de la UB

Amb l’objectiu de reflexionar sobre l’existència de l’origen abiòtic del petroli, el col·lectiu CMES va organitzar una ponència debat que es va celebrar el passat 30 de novembre al Monestir de Sant Benet de Montserrat.

L’acte es va impulsar a petició de la germana Teresa Forcades, interessada en aprofundir a l’entorn d’aquest tema, i va ser el ponent Dr. Mariano Marzo, geòleg i Catedràtic d’Estratigrafia de la Universitat de Barcelona, considerat un dels principals experts a l’estat espanyol en reserves de petroli i de gas, qui va dur a terme la ponència juntament amb la intervenció del professor Danilo Anton, un referent de Forcades en les seves investigacions sobre l’origen abiòtic del petroli, que va entrar en directe via conferència des d’Uruguai. Per la seva part, el vicepresident del CMES, Ramon Sans, va oferir xifres indicatives de la viabilitat d’un sistema energètic més racional, que permeti fer front a l’actual escassetat de recursos.

L’alt rigor científic de les aportacions dels ponents i de part del públic assistent va permetre extreure conclusions sòlides i contundents que es refermen en l’existència de l’origen abiòtic del petroli i en la convicció que no és possible la seva extracció amb la tecnologia actual o de les properes generacions. Igualment, els ponents van coincidir en el fet que, deixant de banda la procedència biòtica o abiòtica del petroli, la problemàtica de les emissions de CO2 i el creixent canvi climàtic segueixen estant a l’ordre del dia.

A l’acte també hi van assistir l’abadessa de Sant Benet, Montserrat Viñas, socis del CMES i públic a títol individual.

Extracte dels continguts de la ponència debat, per Jordi Pujol i Soler, secretari de CMES. Cliqueu aquí

Programa de la ponència-debat:

  • Breu presentació de CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible) pel president de l’entitat, el Dr. Carles Riba.
  • Pregunta formulada per la germana Teresa Forcades.
  • Ponència “l’origen abiòtic del petroli” a càrrec del Dr.  Geòleg Mariano Marzo, catedràtic de Recursos Energètics de la UB.
  • Ponència “l’origen abiòtic del petroli” a càrrec del Pr. Danilo Anton Giudice, geòleg uruguaià, especialitzat en Geomorfologia. (teleconferència).
  • Torn de preguntes.
  • Tancament de l’acte pel vicepresident de CMES, el Sr. Ramon Sans, amb prèvia exposició del nou enfocament de solucions energètiques possibles que cal instaurar de forma immediata.
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *